5 skäl att skratta på jobbet

Kontorsarbetare är som regel allvarliga – av en önskan att titta betydligt före klienten eller av rädsla för att släppa sig i chefen på chefen. Men en humor kan vara användbar! Vi hittade fem skäl att skratta på jobbet.

En gång på den europeiska flygplatsen passerade jag passkontroll. Border Service -anställd studerade mitt dokument under lång tid och kastade ibland en blick på mig. Något är fel med visumet, jag var redan orolig. Slutligen satte hon en stämpel, gav mig ett pass och log: "Och du har fortfarande bättre en frisyr". Jag skrattade, och som de säger, detta oväntade skämt "gjorde min dag".

Stereotypen av affärsrelationer som är fixerade i modern kultur innebär en allvarlig eller till och med kommandon. "I ett kollektivt medvetslös inspirerar befälhavarens figur mycket mer respekt än figuren av en jester med klockor," säger psykolog Patrick Amar.

Det är inte förvånande att många av oss på jobbet föredrar tystnad framför en vittig kommentar

Men om du undertrycker denna hälsosamma känsla hela tiden, kommer vi snart att förvandlas till en borrning eller, bra, neurastenier. generic cialis sverige Skratt är det mest kraftfulla urladdningen av den mest kritiska stressen. Människor var rädda och rädda för katastrofer, död, myndigheter, ”World Evil”, historiska katastrofer. Och detta räknar inte med enskilda fobier!

Ja, i vårt liv finns det faror och förluster. Men skratt frigör från rädsla gör mer självsäker. Samtidigt betyder inte skratta att vara frivol eller loafer alls.

Som filosofen och forskaren för den löjliga kulturen hävdade Mikhail Bakhtin: "Du kan inte vara ledig – men skratt är inte alls ledig aktivitet". Bakhtin kontrasterade rätten till skratt och parodi på någon verklighet att inte arbeta och heroism, utan till "hycklare, fiender av" rolig fri sanning "".

Så om chefen inte alls förstår skämt, men du inte kan behandla det utan ironi – förnek inte dig själv skratt, utan öva detta bara i sällskap med de närmaste kollegorna och utan att skada deras stolthet. Och om chefen med humor – varför inte stödja den här vågen! Om vi ​​naturligtvis inte talar om förlöjligande kollegor och i allmänhet omgivande. Ironien är bra om det är frukten av självironi, då "smälter is", utan att hota någon.

1. Skapa en vänlig atmosfär

Skratt bör vara bevis på öppenhet. Vi arbetar bättre och lär oss när vi inte upplever stress. För detta är det viktigt att förstå gränserna för ironi och skämt.

Föreläsare för utländska språk i Higher School of Economics and School Teacher Maria Filippenko är övertygad om att skämt endast är acceptabla inom utbildningsprocessen.

Ingen skärpa om politik, religion, sexuell läggning, nationaliteter. När allt kommer omkring, i gruppen med olika åsikter

"När elever börjar skämta som svar – detta är en indikator på korrekt kontakt och i en god känsla av avkoppling i gruppen," säger Maria. – För att lära sig språket är det viktigt att utesluta stress, skapa en vänlig atmosfär. Inte alla kan verka löjliga att läraren har planerat som en rolig. Så kanske är förmågan att skämta exakt spontant och med ett leende att svara på ”kortslutning” är viktig här. Skratt är ett bra sätt att förebygga eller lösa konflikten. Detta är den bästa reaktionen på ett misstag – både en student och hans egen ".

2. "Bränna inte ut" på jobbet

"Jag skulle inkludera en känsla för humor som obligatorisk i avsnittet" professionalism "," fortsätter Maria Filippenko, "tillsammans med förmågan att ta kontakt, känna atmosfären i publiken".

Hon är säker på att den snabba utbränningen av lärare beror på att de direkt måste fatta beslut under lektionen: hur man ska svara, hur man utvärderar, märker eller inte någons misstag. Allt detta är stress. "Och om vi från en seriös eller ironisk inställning till problemet väljer det andra, behåller detta naturligtvis oss" som en stridsenhet "".

3. Förmedla din tanke

Humor kan förändra en karriär. Direktören för en av avdelningarna i L’Oréal, Didier Bush är skyldig honom till hans framgång.

"Jag kunde inte räkna med extern imponerande för att imponera," säger denna chef, vars höjd är mindre än 160 centimeter, "Så jag lärde mig att använda humor för större förståelse …"

När argumenten åtföljs av ett skämt blir de oåterkalleliga

Men humor är inte en synonym för mjukhet: det gör att du kan "prata mer fritt och lära dig, vid behov, säg nej". Detta är nödvändigt, tillägger Didier Bush.

4. Bekämpa isolering

Kristina Fast, verkställande direktör för Center for Work with Sberbank Investors, tack vare skratt, välbefinnande i hennes fall.

”Vårt team var engagerat i ett mycket seriöst internationellt projekt. Vi introducerade honom framgångsrikt i England, men ledningen uttryckte inte sin entusiasm och utsåg istället en ny chef.

Vi smög alla, blev stängda, jag bestämde mig i allmänhet att byta yrket. Men den nya kocken visade sig vara en man med humor, som tillät honom att titta på allt från sidan, utvärdera våra styrkor och svagheter och samtidigt inte bara inte kränka någon, utan ge förtroende för alla.

Jag minns att vi hade en skräck av beslut om omorganisationen av teamet. Kocken skulle prata om detta med ledarskapet. Här återvänder han från ett möte. ”Tja, vad huvudet?" – vi frågade. "Han sa att jag är för arkiverad, det är dags för mig att sitta ner en diet," svarade chefen. Vi skrattade, och vidare som av magi började allt förbättra – vi rally, nya idéer dök upp, motsägelser löstes ".

5. Motstå Force Majeure

Färska idéer kommer inte under stress, men när det är möjligt att koppla av. Inna Davydova, chef för den lettiska musikaliska byrån "Hermann Brown" Lettlands musikbyrå, har länge förstått.

Byrån har ett litet nära stickat team – därför är skratt alltid vanligt. En är i allmänhet svår att ha kul. Skratt eller separerad, eller låter inte alls.

Det allmänna skrattet för Inna är ett tecken på att alla har en känslomässig reserv som är nödvändig i arbetet

Dessutom är humor en slags kod. Det kan bestämmas exakt i vilken ton att prata med partners, klienter – svåra, kreativa, ibland bortskämda människor.

”Förmågan att skratta håller oss i balans med olika foder, inkonsekvenser, Force Majeure. Till exempel förvirrade en berömd musiker flygningen – och om du inte har humor kan du fylla en konsert där biljetter redan har sålts. Och om du kommer ihåg ett bra skämt om detta ämne – det finns en lösning ".

Skämtar, men avskriver inte

Maria Makarushkina funderar på skrattplatsen i arbetsområdet – en psykolog, konsult, tränare.

”Moderna världstendenser i arbetsorganisationen är förknippade med den så kallade Agile (Agile, English. – “Live”, “Mobil”). Denna stil innebär flexibilitet, anpassningsförmåga, självreglering. Målet är den informella avskaffandet av alla hierarki: alla team i företaget är lika, alla medlemmar inom teamet – desto mer.

Skratt bidrar till övergången av anställda till partnerskap från tjänstemän byggda på beroende. Strukturen är inriktad och förvandlas från vertikal till horisontellt. Den ironiska ledaren och den vittiga artisten passar perfekt in i den. Men det finns också företagsetik. I kreativa företag är andelen skratt som regel mer. Och intensiv produktion är mer benägna att ignorera humor.

Men förmågan att skämta är en individuell funktion, dess nivå beror på nivån på personlig kultur. Du kan säga så mycket du vill, hur användbar humor när du arbetar med kunder, men om jag som klient kommer att sitta framför leverantören, läkaren, säljaren, som strö med platta skämt, – ingenting annat än avslag , detta kommer inte att orsaka mig detta. Tvärtom, en person utbildas eller helt enkelt utbildas, tar till ett lämpligt skämt, kommer att orsaka utan tvekan tillgivenhet och förtroende. ".

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top